/

Het is zover! Alle lichten staan op groen! We kunnen starten met de ontwikkeling van ‘Kerkveld 2’. Daarom willen we jullie heel graag bijpraten over deze mooie, nieuwe uitbreidingslocatie in ons dorp. Dat willen we doen op woensdag 10 mei as. in zaal Wilhelmina. We starten om 20 uur. Geïnteresseerd in de mogelijkheden? Zorg dat je er bij bent! Gewoon nieuwsgierig naar het plan? Kom gerust. U bent van harte welkom! Of kent u iemand die geïnteresseerd is om in ons mooie dorp te komen wonen? Nodig hem of haar uit! In nauwe samenwerking met de gemeente en met Startpunt Wonen hebben we in de voorbije jaren gewerkt aan dit plan, waarmee we de woningbouwbehoefte in ons dorp de komende jaren kunnen gaan invullen. Kerkveld 2 is bedoeld voor de bouw van woningen naar behoefte. Dat betekent dat we bijvoorbeeld starterswoningen kunnen realiseren. Maar ook levensloopbestendige woningen. Misschien zijn er wel gegadigden die samen willen bouwen in eigen beheer. We gaan zeker ook proberen om nog enkele huurwoningen gerealiseerd te krijgen. De gemeente heeft een verkaveling gemaakt van de totale locatie, maar voor de exacte invulling willen we nu graag in gesprek met geïnteresseerden. Tijdens de bijeenkomst zal Bart Peelen van de gemeente uitleg geven over het totale plan, inclusief het tijdspad. Wilt u weten wanneer de gemeente gaat starten met de aanleg van de ontsluitingsweg? Of wanneer er daadwerkelijk met de bouw van woningen gestart kan worden? We gaan het u vertellen. Ralph Beunen van Startpunt Wonen zal vervolgens een toelichting geven over de verschillende typen woningen die gerealiseerd kunnen worden. Maar ook hoe het werkt als je wilt bouwen in eigen beheer (een zogenaamd CPO-project). Wij hopen dat u net als ons enthousiast bent dat we weer volop mogelijkheden hebben om Swolgen toekomstbestendig te maken. Een fijn dorp waar jong én oud prettig kunnen wonen. Kom dan naar de bijeenkomst op 10 mei as. We hopen op een flinke opkomst. Oh ja, nog iets: Kerkveld 2 is natuurlijk maar een werknaam. Misschien weet u wel een mooie passende naam voor de nieuwe straat / woonerf? Wij zijn benieuwd!

Donderdag 13 april 2017
/

**UITNODIGING** Vanavond 21 maart om 20.30 uur presenteren de dorpen Swolgen, Tienray, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Meerlo en Lottum hun plannen (blauwdrukken) voor hun accommodaties in het MFA Kerkebos. De dorpsraad van Swolgen zal hun eigen blauwdruk/plannen presenteren. Interessant om te zien en te horen hoe elk dorp omgaat met de uitdaging om alle belanghebbenden (verenigingen, vrijwilligers maar ook bijv. de kerk) te betrekken bij de uitwerking van de toekomst van hun kern. Geïnteresseerden zijn van harte welkom! Tot vanavond

Dinsdag 21 maart 2017
/

Beste dorpsgenoten, deze week wordt de vragenlijst van Naoberzorg Swolgen bij u bezorgt. Een mooi initiatief van van enkele dorpsgenoten. Vul de vragenlijst in, zodat deze werkgroep een inventarisatie kan gaan maken. Zie ook de Haverkist, voor meer info. U kunt de vragenlijst ook digitaal invullen: "Wie heeft er hulp nodig?" http://bit.ly/2mbUTgW "Wie kan er hulp bieden? http://bit.ly/2lwR0py

Vrijdag 17 maart 2017
/

Hierbij een nieuwsbrief over de accommodaties in Swolgen. De werkgroep accommodaties werkt aan het toekomstbeeld voor het eigen dorp. In deze nieuwsbrief staat een mooi artikel over Swolgen, dit wilden wij u niet onthouden. Zie ook: http://bit.ly/2gYqG55

Dinsdag 21 februari 2017
/

Wij hebben als dorpsraad vernomen dat aan het einde van dit jaar de belbus gaat verdwijnen vanuit Swolgen richting Horst. Ook de dienstregeling van het reguliere busvervoer (lijn 29) gaat in december veranderen. Naar aanleiding daarvan willen wij graag de mening van onze inwoners horen en met name over een directe busverbinding naar Horst en evt. station Horst-Sevenum. Onderstaand een aantal vragen die we jullie willen voorleggen. U kunt deze vragen beantwoorden door een mail te versturen naar dorpsraadswolgen@gmail.com. Het is voor ons erg nuttig als u bij deze mail uw leeftijd vermeld! 1. Is er behoefte aan een busverbinding tussen Swolgen en Horst en zo ja, op welke voorkeursdagen en -tijdstippen in de week? 2. Voor welke reden zou u Horst Centrum of station Horst-Sevenum bezoeken op deze tijdstippen? 3. Heeft u verder nog aanvullende opmerkingen, suggesties of wensen met betrekking tot het busvervoer vanuit Swolgen naar Horst?

Maandag 12 december 2016
/

Vanavond de 3 prijzen van de kermisballonnenwedstrijd uitgereikt. Fien haar ballon heeft een reis gemaakt van ruim 250 km! Een mooie 1e plaats. Dex werd 2e met ruim 180 km en Sil nam de 3e prijs voor zijn neefje Sam in ontvangst (75 km). Veel speel- en kijkplezier!!

Dinsdag 29 november 2016